0

URENVERANTWOORDING ZELFSTANDIGENAFTREK

Ben je ondernemer, voldoe je aan het urencriterium en heb je aan het begin van het kalenderjaar de AOW-leeftijd nog niet bereikt?

Als ondernemer heb je recht op zelfstandigenaftrek wanneer je voldoet aan het urencriterium (1225 uur per jaar) en je aan het begin van het kalenderjaar de AOW-leeftijd nog niet hebt bereikt. De urenregistratie is hierbij een belangrijk onderdeel.

ZELFSTANDIGENAFTREK

Voldoe je alle criteria dan is de zelfstandigenaftrek in 2015 een bedrag van € 7.280.

De zelfstandigenaftrek bedraagt niet meer dan het bedrag van de winst vóór ondernemersaftrek. Deze beperking geldt niet als je in aanmerking komt voor de startersaftrek.

Als de winst te laag is om de zelfstandigenaftrek geheel toe te passen, kun je het bedrag aan niet-gerealiseerde zelfstandigenaftrek verrekenen in de volgende 9 jaar. De winst moet in die jaren dan wel hoger zijn dan de zelfstandigenaftrek in die jaren.

WELKE UREN TELLEN MEE?

Alle uren die je voor jouw bedrijf/praktijk maakt tellen mee. Dit is vanzelfsprekend voor de uren die je in rekening kunt brengen bij jouw klanten.

Alle andere uren die je aan jouw bedrijf/praktijk besteedt tellen echter ook mee, zoals de bestede uren aan de eigen administratie en acquisitie. Zelfs alle uren waarbij je alleen maar denkt aan jouw bedrijf, een klant of een opdracht mag je meerekenen.

De uren die je meetelt moeten wel aannemelijk zijn voor de dienstverlening en omzet van jouw bedrijf of praktijk.

Icoon_agenda

WIL JIJ JOUW UREN EENVOUDIG BIJHOUDEN?

Je kunt jouw urenverantwoording gemakkelijk bijhouden met behulp van de module Agenda. Het is belangrijk om op een goede, verzorgde manier jouw urenregistratie te doen. Heb jij interesse in deze module klik dan s.v.p. op de onderstaande knop.

HOE DOE JE GEMAKKELIJK DE URENVERANTWOORDING MET DE WIZZKIT?

Vragen?! Neem contact met ons op.

Administratie SOFTWARE VOOR JOUW BEDRIJF!