0

Veelgestelde vragen

Wanneer je de WIZZkit koopt, dan kan het programma ook zonder onderhoudscontract nog gebruikt worden. Bij de aanschaf kan je optioneel een onderhoudscontract afsluiten.

Bij het opzeggen van een leasecontract kan er niet meer gewerkt worden in het programma. Bij de leaseprijs is het onderhoudscontract inbegrepen.

De gebruikerslicenties zijn op basis van gelijktijdig gebruik per module.

Wanneer twee medewerkers tegelijk met dezelfde module willen werken, dan zijn er twee gebruikerslicenties van die betreffende module nodig. Voor een andere module waar bijvoorbeeld maar één gebruiker toegang toe heeft is één licentie voldoende.

De enige uitzondering hierop is de module Relatiebeheer, deze module is noodzakelijk voor iedere gebruiker van de WIZZkit. Het maakt daarbij niet uit of deze gebruiker toegang tot Relatiebeheer heeft.

MET HOEVEEL GEBRUIKERS KAN IK IN DE WIZZKIT WERKEN?

Voor de extra opties is altijd maar één licentie per bedrijf nodig. Voor een module is het aantal benodigde gebruikerslicenties afhankelijk van het aantal gelijktijdige gebruikers.

Het onderhoudscontract geeft recht op alle updates en upgrades van de WIZZkit en je ontvangt gratis ondersteuning m.b.t. de WIZZkit. Tevens ontvang je eens in de twee á drie jaar ondersteuning bij het overzetten van WIZZkit op een nieuwe/andere computer (hiervoor is ook een uitgebreide handleiding beschikbaar).

Nee, het onderhoudscontract is vrijblijvend. Zonder onderhoudscontract ontvang je echter geen updates meer en vervalt het recht op gratis ondersteuning.

De WIZZkit werkt met een onderhoudscontract op basis van het aantal gebruikerslicenties dat is aangeschaft.  Daarbij wordt de onderstaande staffel gehanteerd:

 • Voor de eerste 5 licenties geldt 2,75 euro per gebruikerslicentie/optie per maand
 • Voor alle overige licenties is dit 1,50 euro per gebruikerslicentie/optie per maand
 • Betaling kan per maand, kwartaal of jaar via automatische incasso.

De opzegtermijn is één volle kalendermaand. Betaal je per kwartaal of per jaar, dan ontvang je geen restitutie bij voortijdige opzegging.

Ja, dat kan. Wanneer je het onderhoudscontract (tijdelijk) stopzet ontvang je geen updates en gratis ondersteuning meer.

Ja, dat kan. Wil je op een gegeven moment wel weer een onderhoudscontract dan geldt de volgende constructie:

Hervatten binnen twee jaar na opzegging:
Je betaalt de achterstallige kosten en kunt daarna weer gebruik maken van updates en de bijbehorende ondersteuning. Dit is hetzelfde bedrag dat je anders ook zou hebben betaald wanneer je het onderhoudscontract door zou laten lopen. Deze regeling is om te voorkomen dat mensen hun onderhoudscontract opzeggen en bij een interessante update of hulpvraag weer (tijdelijk) afnemen.

Hervatten twee jaar na opzegging:
Dit is niet mogelijk, je dient dan de WIZZkit opnieuw aan te schaffen. Dit komt omdat versies ouder dan twee jaar niet meer kunnen updaten naar nieuwere versies. Je moet dan dus weer met een lege database starten.

Bij de leaseprijs betaal je eenmalige aanmeldkosten van 50 euro per bedrijf. Daarnaast wordt bij iedere wijziging in de samenstelling van de WIZZkit (modules of opties) of het aantal gebruikerslicenties wordt EUR 15,- administratiekosten in rekening gebracht.

Het maandelijkse leasebedrag wordt bepaald op basis van het aantal gebruikerslicenties. Daarbij wordt de onderstaande staffel gehanteerd:

 • Voor de eerste 5 licenties geldt 5,25 euro per gebruikerslicentie/optie per maand
 • Voor alle overige licenties is dit 4,00 euro per gebruikerslicentie/optie per maand
 • Betaling is per maand via automatische incasso.

De kosten voor updates en ondersteuning zijn hierbij inbegrepen. Je hoeft dus geen apart onderhoudscontract af te sluiten.

Ja, hierin ben je zeer flexibel. Je kunt de samenstelling van jouw WIZZkit (modules en opties) en het aantal gebruikerslicenties op ieder moment wijzigen.

Bij iedere wijziging wordt wel EUR 15,- administratiekosten in rekening gebracht.

Het leasecontract wordt aangegaan voor een minimumperiode van één jaar. Daarna geldt er een opzegtermijn van één volle kalendermaand.

Het contract voor WIZZkit online werken wordt aangegaan voor minimaal één jaar. Daarna geldt er een opzegtermijn van één volle kalendermaand. Betaling is altijd per maand via automatische incasso.

Allereerst kun je uiteraard contact opnemen met WIZZ software en service. Bij eventuele onenigheid kun je een klacht ook kenbaar maken bij het Europese onlineplatform voor geschilbeslechting.

FUNCTIONELE VRAGEN

Wanneer je de WIZZkit koopt, dan kan het programma ook zonder onderhoudscontract nog gebruikt worden. Bij de aanschaf kan je optioneel een onderhoudscontract afsluiten.

Bij het opzeggen van een leasecontract kan er niet meer gewerkt worden in het programma. Bij de leaseprijs is het onderhoudscontract inbegrepen.

De gebruikerslicenties zijn op basis van gelijktijdig gebruik per module.

Wanneer twee medewerkers tegelijk met dezelfde module willen werken, dan zijn er twee gebruikerslicenties van die betreffende module nodig. Voor een andere module waar bijvoorbeeld maar één gebruiker toegang toe heeft is één licentie voldoende.

De enige uitzondering hierop is de module Relatiebeheer, deze module is noodzakelijk voor iedere gebruiker van de WIZZkit. Het maakt daarbij niet uit of deze gebruiker toegang tot Relatiebeheer heeft.

TECHNISCHE VRAGEN

Besturingssysteem:

Harddisk ruimte:

Geheugen:

Beeldscherm:

Internetverbinding:

Windows XP, Vista, 7, 8 of 10

Windows server 2003, 2008 of 2012

1 GB vrije ruimte op de harde schijf

Desktop: 4GB geheugen (bij voorkeur meer)

Server: 8GB of meer (o.a. afhankelijk van het aantal gebruikers)

Minimale resolutie 1024 x 768 (of hoger)

Verbinding met het internet (hoeft niet continue beschikbaar te zijn)

De WIZZkit werkt prima op een MAC binnen een virtuele Windows-omgeving. Je hebt hiermee misschien al ervaring opgedaan bij het gebruik van andere Windows programma’s. De MAC moet wel voorzien zijn van een INTEL-processor en moet een minimale resolutie kunnen ondersteunen van 1024 x 768.

De nieuwe MAC-computers hebben standaard al een native Windows-omgeving (t.w. bootcamp).
Lees meer hierover

Het is echter prettiger om te werken met een programma als Parallels, omdat je dan met de WIZZkit kan werken zonder de MAC opnieuw op te starten. Dit programma wordt al door verschillende klanten gebruikt. Er is een probeerlicentie van veertien dagen beschikbaar.
Lees meer over parallels

Ondersteuning voor de WIZZkit geldt alleen voor gebruik binnen de Windows omgeving. Alle Apple- gerelateerde zaken vallen hier geheel buiten (w.o. het gebruik van Parallels).

Wanneer de verbinding met SQL Server (database) niet tot stand kan worden gebracht, kan dit verschillende oorzaken hebben.

Bij installatie op een desktop/laptop:

 • De computer is nog niet volledig opgestart, waardoor de SQL Server nog niet is gestart.
  Wacht even een paar minuten en probeer het dan nog een keer.
 • Er staat nog een Windows Update open, welke gerelateerd is aan SQL Server. In dat geval wordt de server niet opgestart.
  Installeer alle Windows updates en herstart jouw computer.
 • Wanneer je een nieuwe Firewall hebt geïnstalleerd, kan die de toegang tot de SQL Server blokkeren.
  Mocht je hier een melding van krijgen, geef SQL Server dan altijd toegang.

Bij installatie op een Windows Server

 • De server waar SQL Server op is geïnstalleerd is niet beschikbaar. Neem s.v.p. contact op met de systeembeheerder.
 • Je hebt als Windows gebruiker onvoldoende rechten, waardoor je geen toegang hebt tot de database. Neem s.v.p. contact op met de systeembeheerder.

Dit heeft naar alle waarschijnlijkheid te maken heeft met de slaapstand die is ingesteld op jouw computer (laptop). De WIZZkit probeert deze slaapstand te ondervangen, maar dat lukt niet altijd. De slaapstand is in feite hetzelfde als het afsluiten van de computer. Geen enkele service kan dan blijven draaien. Gegevens die in het geheugen staan worden dan tijdelijk op de harde schijf opgeslagen. Doordat de verbinding met de database server wordt verbroken, kan de WIZZkit geen gegevens opslaan. De slaapstand kan ook geactiveerd worden wanneer je bijvoorbeeld de laptop dichtklapt.

Mogelijke oplossingen:

Doordat de verbinding met de database server wordt verbroken, kan de WIZZkit geen gegevens opslaan. Wanneer je de slaapstand toch wilt gebruiken, dan dien je de WIZZkit altijd opnieuw op te starten nadat de computer uit de slaapstand ontwaakt.

Via deze link kan je een document downloaden waarin dit stapsgewijs wordt uitgelegd.

Waarschijnlijk staat de lettergrootte binnen Windows niet op 100% (maar op 125% of 150%). Voor het resetten van deze gegevens volg je onderstaand stappenplan.

 1. Ga naar Start -> Configuratiescherm
 2. Selecteer Vormgeving en persoonlijke instellingen -> Beeldscherm
 3. Selecteer Laag – 100% (standaard)

Waarschijnlijk ligt de oorzaak van de verkeerde taal in de agenda van de WIZZkit aan een probleem binnen Windows. Dit komt vooral voor op computers met daarop een OEM-versie van Windows Vista of 7. Dit is echter vrij eenvoudig te verhelpen, met behulp van het volgende stappenplan.

 1. Sluit alle programma’s af
 2. Klik op start
 3. Klik op configuratiescherm
 4. Klik op klok, taal en regio
 5. Klik op taal van de gebruikersinterface
 6. Selecteer het tabblad toetsenbord en talen
 7. Kies een willekeurige andere taal
  Kies hier altijd een taal die je kunt lezen  (bijv. Engels of Duits)
 8. Klik op: Toepassen
  Je moet je nu afmelden uit Windows, volg dan na het opnieuw aanmelden de bovenstaande stappen 1 t/m 5 opnieuw
 9. Zet de taal nu terug naar Nederlands
 10. Klik op OK
 11. Start de WIZZkit en controleer of de taal nu correct is.

 Indien dit nog niet het geval is, dan kun je nog het volgende doen:

 1. Sluit alle programma’s af
 2. Klik op start
 3. Klik op configuratiescherm
 4. Klik op klok, taal en regio
 5. Klik op land en taal
 6. Selecteer het tabblad beheer
 7. Klik op systeemlandinstelling wijzigen
 8. Kies een willekeurige andere taal
  Kies hier altijd een taal die je kunt lezen  (bijv. Engels of Duits)
 9. Klik op: Toepassen
  Je moet je nu afmelden uit Windows, volg dan na het opnieuw aanmelden de bovenstaande stappen 1 t/m 5 opnieuw
 10. Zet de taal nu terug naar Nederlands
 11. Klik op OK
 12. Start de WIZZkit en controleer of de taal nu correct is.

Vragen?! Neem contact met ons op.

Administratie SOFTWARE VOOR JOUW BEDRIJF!