kilometerregistratie Bijhouden

DB+

KILOMETERREGISTRATIE BIJHOUDEN IS GEMAKKELIJK​

Voor veel zelfstandigen is het bijhouden van de kilometerregistratie een hele uitdaging. Dit is belangrijk om de bijtelling op je zakelijke auto te voorkomen en voor het opgeven van je zakelijk gereden kilometers met je privé-auto. Daarom is het belangrijk om goed te weten wat de criteria voor kilometerregistratie zijn.

Bij de kilometerregistratie wordt er een onderscheid gemaakt tussen de registratie voor een privé- of een bedrijfsauto. Daarnaast kun je ook nog gebruik maken van bijvoorbeeld het openbaar vervoer en de (brom-)fiets.

BIJTELLING OF AFTREKPOST?

Bij gebruik van een bedrijfsauto is er sprake van een bijtelling als het privé-gebruik van de auto meer dan 500 kilometer per jaar bedraagt. Door een sluitende rittenregistratie bij te houden kun je bewijzen dat er in het kalenderjaar maximaal 500 kilometer privé is gereden.

Maak je gebruik van een privé-auto, openbaar vervoer of een (brom-)fiets dan kun je de zakelijk gereden kilometers aftrekken bij de belastingdienst. Denk hierbij aan een goede rittenregistratie.

BEREKENING VOOR BELASTINGAANGIFTE

Indien je meer dan 500 kilometer privé hebt gereden met de bedrijfsauto, dan ben je een bijtelling voor de inkomstenbelasting verschuldigd. Die bijtelling bedraagt een percentage van de cataloguswaarde van de auto. Dat percentage kan variëren (14%, 20% of 25%, afhankelijk van de CO2 uitstoot).

Bij een privé-auto, openbaar vervoer of (brom-)fiets kun je op basis van de kilometerregistratie € 0,19 per zakelijk gereden km als kosten in je bedrijf opvoeren.

KM registratie

Je kunt jouw kilometerregistratie gemakkelijk doen met behulp van de module Kilometerregistratie. Heb jij interesse in deze module klik dan s.v.p. op de onderstaande knop.

VRAGEN?! NEEM CONTACT MET ONS OP.

DB+

HOE VOER IK SNEL MIJN KILOMETERREGISTRATIE IN MET DE WIZZKIT?