Nieuw BTW-nummer voor zzp’ers

door | okt 12, 2019 | Belasting, WIZZkit | 0 Reacties

DB+

Als zzp’er hebt u een btw-nummer waarin uw burgerservicenummer (BSN) is opgenomen. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft de Belastingdienst verboden om deze werkwijze nog langer te hanteren. Als oplossing is gekozen voor de invoering van een zogenaamde factuurvariant. Alle zzp‘ers en eenmanszaken krijgen voor 1 januari 2020 een nieuw btw-nummer. Dat nummer moeten ze naar buiten toe gebruiken, dus op hun facturen en op hun website.

Uitsluitend voor de communicatie met de Belastingdienst blijf je het oude, op je BSN gebaseerde nummer, gebruiken. Dat heet vanaf 2020 het omzetbelastingnummer. Voor de communicatie met de Belastingdienst blijft het oude nummer van kracht. Voor de omzetting van het oude naar het nieuwe nummer komt er een handige conversiemodule. De Autoriteit Persoonsgegevens vindt dit een acceptabele oplossing. In de loop van 2019 krijgt u van de Belastingdienst bericht over uw nieuwe btw-nummer.

Tip: Andere plekken waar je het btw-nummer waarschijnlijk ook moet aanpassen zijn bijvoorbeeld je website, je briefpapier en je handtekening in je e-mail.

WIZZkit: Bij de gegevens van het “Eigen bedrijf” zijn nu twee velden beschikbaar, t.w.:

  • Omzetbelastingnummer” – hierin wordt het huidige btw-nummer  t.b.v. de belastingdienst vastgelegd;
  • “Btw-nummer” – hierin wordt het nieuwe btw-nummer vastgelegd.

Het “Btw-nummer” wordt binnen WIZZkit gebruikt voor vermelding op de factuur en rapporten. Op het Btw-overzicht t.b.v. de belastingdienst worden beide nummers vermeld.

Related Posts

0 reacties