BTW-aangifte Snel Berekenen

DB+

UW BTW-AANGIFTE SNEL BEREKENEN

Als ondernemer moet je over het algemeen btw-aangifte doen. In de aangifte geef je per rubriek de btw aan. Indien jouw goederen en diensten zijn vrijgesteld van btw, dan kun je ook geen btw aftrekken.

Je berekent de btw door in de prijs van goederen of diensten, deze btw moet je afdragen. Btw die je echter zelf hebt betaald over zakelijke kosten zijn aftrekbaar. Welk btw-tarief wordt toegepast, hangt af van het soort goederen of diensten dat je levert.

De btw-aangifte doe je per maand, kwartaal of jaar. Dit is afhankelijk van de omzet.

KLEINE ONDERNEMERSREGELING

Heeft van jouw bedrijf een omzet die niet hoger is dan € 20.000 per kalenderjaar dan kun je vanaf 1 januari 2020 kiezen voor vrijstelling op basis van de kleineondernemersregeling (KOR). Je hoeft dan geen btw-aangifte meer te doen.

NIET AFTREKBARE BTW

Niet alle btw die je hebt betaald bij zakelijke kosten is aftrekbaar. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de kosten voor een zakelijke lunch die je nuttigt in een horeca gelegenheid.

De btw van een ontvangen factuur mag je direct aftrekken. Dit mag je doen voordat de factuur is betaald. Betaal je de factuur uiteindelijk niet of slechts gedeeltelijk? Of krijg je het factuurbedrag (gedeeltelijk) terug? Dan moet je de btw terugbetalen die je te veel hebt afgetrokken.

WIL JE SNEL DE BTW-AANGIFTE BEREKENEN?

Je kunt jouw btw-aangifte snel berekenen en doen met behulp van de module Facturatie. Heb jij interesse in deze module klik dan s.v.p. op de onderstaande knop.

VRAGEN?! NEEM CONTACT MET ONS OP.

DB+

HOE DOE IK SNEL EN EENVOUDIG MIJN BTW-AANGIFTE MET DE WIZZKIT?